Doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D., MENDELU v Brně
Sířit či nesířit – to je otázka
Úvodní přednáška se věnovala využití oxidu siřičitého v technologii výroby vína, chemických vlastnostech oxidu siřičitého a technologických
postupů, jak lze omezit množství tohoto alergenu ve finálním výrobku.
RNDr. Zdeněk Habrovanský, Šlechtitelská stanice vinařské Polešovice, s.r.o.
Perspektivy odrůd vyšlechtěných Polešovicích
Seznámení posluchačů s historií šlechtitelské stanice v Polešovicích. Představení vyšlechtěných moštových a stolních odrůd, připomenutí
výročí odrůd Sevar (10 let) a Olšava (30 let), degustace vín.
JUDr. Jiří Mejstřík
Víno jako biblický strom poznání
Historicko-faktická přednáška sledující výskyt vína v jednotlivých posvátných spisech a význam symboliky, kterou má v těchto textech víno.
Lukáš Rudolfský, Vinné sklepy Kutná hora, s.r.o.
Biodynamické vinohradnictví a vinařství
Ukázka alternativního přístupu k péči o vinohrad a výroby vína. Připomenutí opomíjených přírodních zákonitostí, biorytmů a vlastností
některých bylin a dalších přírodních materiálů.