PŘEDNÁŠEJÍCÍ A TÉMATA

Doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D., MENDELU v Brně
Sířit či nesířit - to je otázka

Úvodní přednáška se věnovala využití oxidu siřičitého v technologii výroby vína, chemických vlastnostech oxidu siřičitého a technologických postupů, jak lze omezit množství tohoto alergenu ve finálním výrobku.


RNDr. Zdeněk Habrovanský, Šlechtitelská stanice vinařské Polešovice, s.r.o.
Perspektivy odrůd vyšlechtěných Polešovicích

Seznámení posluchačů s historií šlechtitelské stanice v Polešovicích. Představení vyšlechtěných moštových a stolních odrůd, připomenutí výročí odrůd Sevar (10 let) a Olšava (30 let), degustace vín.


JUDr. Jiří Mejstřík
Víno jako biblický strom poznání

Historicko-faktická přednáška sledující výskyt vína v jednotlivých posvátných spisech a význam symboliky, kterou má v těchto textech víno.


Lukáš Rudolfský, Vinné sklepy Kutná hora, s.r.o.
Biodynamické vinohradnictví a vinařství

Ukázka alternativního přístupu k péči o vinohrad a výroby vína. Připomenutí opomíjených přírodních zákonitostí, biorytmů a vlastností některých bylin a dalších přírodních materiálů.
Ing. Michal Kumšta, MENDELU Brno
Význam analytické chemie ve výrobě vína

Praktický význam jednotlivých chemických a fyzikálně-chemickýách veličin sledovaných při rozborech vína. Způsob jejich stanovení a vypovídající hodnota.


Ing. Lucia Gharwalová, VŠCHT Praha
Endofyty izolované z révy vinnej a ich vlastnosti prospešné pre rastlinu

Izolácia a charakterizácia endofytov je zaujímavá pre vinársky obor vzhľadom na to, že by sa mohli využívať mikrobiálne postreky s endofytnými baktériami, ktoré produkujú látky podporujúce rast svojho hostitela


Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
Komplexní řešení projektů R&D s vinařskou tématikou

Komplexní představení projektů řešených v rámci vnitrofiremního (Moravská kvasinka, Vlastní kvasinka) a grantového výzkumu (VINTER, LOWINE, VINIFER, KONSOR, TVINK, NAKI).
Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
Komplexní řešení projektů R&D s vinařskou tématikou

Komplexní představení projektů řešených v rámci vnitrofiremního (Moravská kvasinka, Vlastní kvasinka) a grantového výzkumu (VINTER, LOWINE, VINIFER, KONSOR, TVINK, NAKI).

 
Ing. Richard Ježdík, EPS biotechnology, s.r.o.
“Od bobule po lahev“ - Vývoj vinařského konsorcia pohledem biotechnologa

První díl ze seriálu přednášek sledující změny v diverzitě vinařských mikroorganismů od vývoje bobule přes jednotlivé agrotechnické zásahy na vinohradu po sklizeň a technologické operace ve sklepě až po finální produkt v lahvi. Tento první díl se věnoval prvotní fázi a to je mikrobiální osidlování vznikající bobule do okamžiku sklizně.


Ing. Ondřej Šnajdar, EPS biotechnology, s.r.o.
Význam nesaccharomycetních kvasinek ve výrobě vína

Představení biotechnologických vlastností nejvýznamnějších zástupců ze skupiny tzv. nesaccharomycetních kvasinek, jejich význam při vinifikačním procesu a ovlivnění senzorického profilu výsledných vín.

Ing. Radim Holešinský, EPS biotechnology, s.r.o. a Mendelu v Brně
Využití suchého ledu v technogii vín révy vinné

Využití suchého ledu ve vinifikační technologii, konkrétně při přípravě červených a růžových vín. Zhodnocení vlivu tohoto kroku na výsledný produkt z pohledu chemické i senzorické analýzy.

V Pastouškách 205
686 04 Kunovice
Pošlete nám zprávu:
jméno
e-mail
text zprávy
OPIŠTE, prosím, kontrolní text v obrázku
Click for new image