Nejvyšší kvalita tekutých pivovarských kvasinek

· 3 měsíční trvanlivost v chladu
 
· Přímé dávkování bez nutnosti přípravy zákvasu
 
· Vždy stejný počet mikroorganismů a vysoká životaschopnost = stejná zákvasná dávka, která zajistí reprodukovatelnost při výrobě piva
 
· Přísná kontrola kvality a mikrobiální čistoty
 
· 21 denní cyklus výroby v čistém prostředí bioreaktorů
 
· Bez použití konzervantů ani jiných přídatných látek

EPS 1130 Bavarian Lager

Klasický bavorský kmen kvasinky Saccharomyces pastorianus je v pivovarnictví používán po celém světě. Umožňuje vařit piva s dobře vyrovnaným květinovým a ovocným aroma a neutrální čistou chutí.
 
Dávkování: 120 - 240 g / hl
 
Balení: 1350 g / 1,5 l PET lahev
 
Běžná cena: 2.490,- Kč / kg bez DPH
 
AKCE 1.992,- Kč / kg bez DPH
 

EPS 1201 - Max Hop

Neutrální robustní kmen pivovarské kvasinky Saccharomyces cerevisiae se skvěle hodí pro výrobu různých typů amerických svrchně kvašených piv jako APA, IPA, americký stout a další. Vysoká flokulační schopnost zajistí dobrou sedimentaci. Díky aktivitě enzymu β- glukosidázy podpoří biotransformaci chmele, čímž zvýrazní chuť a aroma chmele.
 
Dávkování: 50 - 100 ml / hl
 
Balení: 500 g / 0,5 l PET lahev
 
Běžná cena: 3.990,- Kč / kg bez DPH
 
AKCE 3.192,- Kč / kg bez DPH
 

EPS 794 - Nealko Neutral

Kmen kvasinky Torulospora delbrueckii neprokváší maltózu, z toho důvodu dává za vznik pivům s nízkým stupněm prokvašení. Při použití nízko-stupňovité mladiny 5-7 °P dává vzniknout nealkoholickým pivům pod 0,5 % obj. alkoholu. Kvasinka má neutrální projev a je vhodná na přípravu nealko ležákům. Díky vysoké β-glukosidázové aktivitě zvýrazňuje chuť použitého chmele, proto se skvěle hodí k výrobě nealko speciálů jako APA, IPA, NEIPA, staut, kyseláče a další dle fantazie sládka.
 
Dávkování: 50 - 100 ml / hl
 
Balení: 500 g / 0,5 l PET lahev
 
Běžná cena: 2.990,- Kč / kg bez DPH
 
AKCE 2.392,- Kč / kg bez DPH
 

Máte dotazy? Chcete si kvasinky objednat? Neváhejte nás kontaktovat!

Analýzy piva a pivovaru

Každý pivovar provádí neustálou kontrolu výrobních procesů. Pomůžeme vám analyzovat alkohol, extrakt nebo barvu a hořkost piva. Přineste nebo pošlete vzorky do laboratoře, na druhý pracovní den máte výsledky v emailu.
 
Trápí Vás mikrobiální kontaminace v pivu nebo provozu?
 
Specialisté EPS biotechnology dokáží najít skrytý problém. Stačí jen zavolat a dohodnout se na termínu odběru.