Při výrobě vína hrají velkou roli tři faktory – hrozny, technologie a kvasinky. K tomuto triu se ale vztahuje ještě jedna neopomenutelná věc, a tou je správné nastavení sanitačního řádu. Důkladná sanitace je potřebná především proto, aby nedošlo k rozvoji nežádoucí mikroflóry, která by mohla mít negativní vliv na finální víno.
V dnešní technologii se dá mikrobiálním kontaminacím předcházet a zastavit jejich činnost tak, aby neohrožovaly chuť nebo vlastnosti hotového vína.
Díky nabízenému mikrobiálnímu rozboru lze snadno a jednoduše zjistit mikrobiální kontaminaci, která se může ukrývat nejen v hotovém víně, ale také ve výrobních prostorech či vinařských lahvích, odkud se dokáže bohužel velmi snadno rozšířit i na zdravé víno.
Vzorky jsou zpracovány metodou kultivace, která vyžaduje více času. Proto je dobré se předem informovat v laboratoři – buď telefonicky, nebo se za námi zastavte a za pár dnů můžete mít výsledky u sebe.